Logo Radio Łódź

Trudna przeprawa bełchatowian w Radomiu

Siatkarze PGE Skry Bełchatów pokonali na wyjeździe Cerrad Czarnych Radom 3:2. MVP spotkania został Srecko Lisinać.

Artur Szalpuk

Aż czterech przyjmujących pojawiło się na parkiecie w barwach PGE Skry w pierwszym secie. Potężne serwisy gospodarzy spowodowały, że trener Philippe Blain zmieniał swoich zawodników, ale nic to nie pomogło. Radomianie zwyciężyli do 16.

W drugiej partii role się odwróciły. Do żółto-czarni zaczęli mocno i celnie serwować. Prym wiódł w tym elemencie Srecko Lisinać. Serb w całym meczu posłał cztery asy, po dwa dołożyli Mariusz Wlazły i Karol Kłos, a jednego Bartosz Kurek. Przyjezdni wygrali 25:19 i mieli nadzieję na wywiezienie trzech punktów.

Trzecia partia była wyrównana. Na trzy punkty odskoczyli gospodarze (16:13), ale goście ich dogonili (21:21). W końcówce bełchatowianie pomogli rywalom. Najpierw nie potrafili przyjąć piłki po zagrywce Emanuela Kohuta, a następnie Lisinać pomylił się w ataku. Cerrad Czarni zwyciężyli do 22.

Radomianie opadli z sił, a podopieczni Blaina zaczęli grać tak, jak powinni. Kurka udanie zastąpił Artur Szalpuk i udało się pewnie wygrać czwartego seta (25:17), a następnie tie-breaka (15:10).

Czy siatkarze PGE Skry stracili jeden, czy wywalczyli w Radomiu dwa punkty, okaże się niebawem. Teraz bełchatowianie muszą myśleć o jeszcze trudniejszej przeprawie, jaka czeka ich już w niedzielę (26 lutego). Wtedy podejmą u siebie Jastrzębski Węgiel. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 14.45.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką