Logo Radio Łódź

"Łódzkie gotuje" - rozpoczęły się warsztaty kulinarne dla mieszkańców regionu

Zgierzanom zdecydowanie urośnie dziś (24.08) apetyt. Zainaugurowano warsztaty kulinarne pod hasłem "Łódzkie gotuje".

(Fot. Dagmara Kendzior)

Spotkanie w stolicy powiatu zgierskiego zainaugurował pokaz przyrządzenia combra z królika z jabłkiem, który przyrządził kucharz Tomasz Tracz. - Jest to mięso specyficzne. Osoba, która nie posiada doświadczenia na pewno przegotuje to mięso. Pokazuję technikę "sous vide", która gwarantuje, że będzie ono soczyste i w odpowiedniej temperaturze - podkreśla Tracz.

Posłuchaj i dowiedz się więcej:

 

Uczestnicy podczas warsztatów mieli do przygotowania cztery tradycyjne dania z naszego województwa, w tym knedle z truskawkami i chłodnik.

Warsztaty kulinarne potrwają do godz. 16.00. Kolejne spotkanie zaplanowano na 2 września w Pabianicach - szczegółowe informacje dostępne są TUTAJ.

(Fot. lodzkie.pl)

ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI ZE ZGIERZA 
ZNAJDZIESZ W DZIALE "WIADOMOŚCI ZE ZGIERZA". KLIKNIJ I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką