Logo Radio Łódź

W Łodzi rusza Festiwal Dobrego Smaku [ZDJĘCIA]

Tematem tegorocznej edycji będą kuchnie narodowe. W Łódzkich restauracjach i lokalach będzie można spróbować festiwalowych dań m.in. kuchni gruzińskiej, japońskiej oraz oczywiście polskiej.

(Fot. Sebastian Szwajkowski)

Głównym wydarzeniem jest konkurs dla restauratorów na najlepsze danie festiwalowe. Każda z dopuszczonych do drugiego etapu restauracji przygotowuje: danie główne, a kawiarnie: deser i napój, bary i puby - koktajl alkoholowy, zgodne z tematem przewodnim.

Dania oceniane są przez anonimowe jury złożone z szefów kuchni oraz publiczność w głosowaniu SMS. Oprócz konkursu głównego, w ramach festiwalu będą odbywały się wydarzenia towarzyszące: warsztaty kulinarne, Szkoła Dobrego Smaku dla Dzieci z uczestniczkami Junior MasterChef, wieczory degustacyjne, spotkania z podróżnikami.

ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU 
ZNAJDZIESZ W DZIALE "WIADOMOŚCI". KLIKNIJ I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką