Logo Radio Łódź

Festiwal Smaków w Uniejowie

W Uniejowie, w powiecie poddębickim, weekend (14-15 kwietnia) był świętem smakoszy. Zorganizowano tam V edycję Festiwalu Smaków.

(Fot. Marzena Grzelak-Plewińska)

By wziąć udział w festiwalu należało mieć ze sobą Paszport Degustatora. Można było skosztować 19 potraw, które miały jednak motyw przewodni. Potrawy oceniano, by nagrodzić zwycięski lokal. Robili to klienci, ale też komisja złożona z ekspertów. Zasiadał w niej między innymi, Włoch Alessandro Ceci, rekordzista Guinessa w pieczeniu pizzy, oraz finalista programu Master Chef, Adam Kozanecki.

Restauracja ze zwycięskim daniem otrzyma Lilię Smakosza i tytuł Najbardziej Apetycznego Miejsca w Uniejowie. 

(Fot. Marzena Grzelak-Plewińska)

ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z SIERADZA I REGIONU 
ZNAJDZIESZ W DZIALE "RADIO ŁÓDŹ NAD WARTĄ". KLIKNIJ I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ.

×
Arcybiskup Grzegorz Ryś porannym gościem Radia Łódź | Najlepsi łódzcy nauczyciele otrzymali nagrody z rąk prezydent Hanny Zdanowskiej. Podczas uroczystego spotkania, zorganizowanego w związku z Dniem Edukacji Narodowej, prezydent Zdanowska podkreślała, że na nauczycielskich barkach spoczywa ogromna odpowiedzialność | Łódzcy przedsiębiorcy będą mieli ułatwiony kontakt z urzędnikami Zakładu Ubezpieczeń Społecznych i będą mogli zamówić ich wizytę u siebie w firmie | Od środy marihuana będzie w Kanadzie legalna. Wartość rynku oceniana jest na nawet 7 mld kanadyjskich dolarów rocznie
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką