Logo Radio Łódź

Słynny holenderski kucharz i uczeń łódzkiego liceum przygotowali wspólnie charytatywną kolację

Ayt Erdogan oraz 18-letni Hubert Jabłoński przyrządzili czterodoniowy posiłek w jednej z łódzkich sal bankietowych. Impreza kulinarna odbyła się w ramach programu "Młodzi utalentowani".

(Fot. Jakub Kaleta)

Dzięki programowi Fundacji Innopolis, Hubert Jabłoński wkrótce może zostać kulinarnym objawieniem Europy.

- On w zasadzie jest już pracownikiem Ayta. Po skończeniu szkoły wyjeżdża do Holandii, aby tam pracować. Był w sierpniu na praktykach w Utrechcie w jego restauracji i panowie zaprzyjaźnili się tak bardzo, że dziś gotują razem - mówi prezes Fundacji Innopolis Tomasz Bilicki.

Autorytet, profesjonalista i kucharz, którym chce stać się w przyszłości. Tak opisuje szefa Ayta Erdogana, Hubert Jabłoński. - Z mistrzem pracuje się doskonale. Wyjazd do Holandii i praca pod jego okiem jest dla mnie okazją do spełnienia marzeń. Teraz wszystko zależy od mojej ciężkiej pracy - dodaje nastolatek.

Dochód z kolacji przeznaczony będzie na wsparcie kolejnych uczestników projektu "Młodzi utalentowani" Fundacji Innopolis.

ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU 
ZNAJDZIESZ W DZIALE "WIADOMOŚCI". KLIKNIJ I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ.

 

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką