Logo Radio Łódź

Czas na ucztę. Rozpoczął się Restaurant Week

30 łódzkich restauracji bierze udział w X jubileuszowej edycji Restaurant Week. W tym roku tematem przewodnim jest hasło "Okazja do świętowania".

(Fot. Restaurant Week)

Każda z biorących udział w festiwalu restauracji, przygotowuje autorskie, trzydaniowe menu inspirowane tematem przewodnim w cenie 49 zł. W jubileuszowej edycji na gości czekać będzie również niespodzianka pod postacią aperitifu. - Zapraszamy na nasza stronę internetowa, www.restaurantweek.pl, tam wszystkie restauracje z całej Polski, pokazują swoje festiwalowe menu. Wcześniej rezerwujemy stolik i na dany dzień, na daną godzinę przychodzimy do restauracji, gdzie otrzymujemy przystawkę, danie główne i deser w festiwalowej cenie - mówi Igor Jankowski, jeden z organizatorów Restaurant Week.

Organizatorzy zapewniają też, że festiwalowe restauracje są co roku starannie selekcjonowane. - Główne hasło naszego festiwalu, to festiwal najlepszych restauracji i rzeczywiście staramy się wybrać najlepsze. Dobieramy je pod kątem autorskiej kuchni, ciekawych szefów kuchni i konceptów, a przede wszystkim ciekawych smaków - zapewniają.

W tegorocznej edycji festiwalu, w całej Polsce weźmie udział 400 restauracji. W ramach festiwalu odbywają się także wydarzenia towarzyszące, w tym warsztaty kulinarne. Restaurant Week potrwa do 31 października.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką