Logo Radio Łódź

Technologia, praca, praktyka. Politechnika z Biurem Województwa Łódzkiego w Brukseli

Marszałek Witold Stępień oraz prof. Maria Koziołkiewicz, dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności podpiszą porozumienie między Województwem Łódzkim a wydziałem PŁ.

(Fot. Wydział Biotechnologii i Nauk o Źywności)

Politechnika Łódzka – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności - będzie ściśle współpracować z Regionalnym Biurem Województwa Łódzkiego w Brukseli. Dzięki współpracy mają powstać miejsca pracy w przemyśle spożywczym, zwiększone zostanie także wsparcie dla rolników i przedsiębiorców w województwie łódzkim.

Współpraca umożliwi wypracowywanie nowoczesnych technologii dla łódzkich przetwórców, zwiększona zostanie ich konkurencyjność i nastąpi ekspansja ekologicznej żywności na rynki zagraniczne.

Dodatkowo opracowana jest oferta dla studentów i kadry naukowej Wydziału, polegająca na rozszerzaniu międzynarodowej współpracy.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką