Logo Radio Łódź

Sieradzkie potrawy wielkanocne

Stowarzyszenia, koła gospodyń wiejskich i lokalne grupy działania z regionu sieradzkiego w okresie świąt wielkanocnych przypominają tradycyjne dania Sieradzczyzny. Nie brakuje też pomysłów na współczesne potrawy z wykorzystaniem naturalnych produktów.

(Fot. Marzena Grzelak-Plewińska)

W okresach przedświątecznym w Sieradzu i okolicach organizowane są wielkanocne spotkania, seminaria i kiermasze. Na stołach można znaleźć tygiel smaków i zapachów. Mieszkanki okolicznych gmin dzielą się przekazywanym z pokolenia na pokolenie kulinarnym doświadczeniem.

(Fot. Marzena Grzelak-Plewińska)

Posłuchaj i dowiedz się więcej:

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką