Logo Radio Łódź

"Piwowary". Łódzkie Targi Piw Regionalnych i Browarnictwa [ZDJĘCIA]

Podczas imprezy w nowej Hali EXPO, miłośnicy piwa mogą dowiedzieć się m.in. jak zbudować własny browar oraz jak rozpocząć produkcję. Przez dwa dni trwać będą warsztaty, szkolenia, prezentacje i degustacje.

Do degustacji przygotowano ponad 600 piw. - Idea jest taka, żeby zapoznać smakoszy z różnymi odmianami trunku i zachwycić każde podniebienie. Prowadzimy dwustopniowy kurs sensoryczny, dzięki któremu można stać się piwnym ekspertem - wyjaśnia Grzegorz Wiśniewski, wiceprezes spółki Interservis organizującej targi.

Podczas targów można spotkać zarówno hobbystów jak i specjalistów z dziedziny browarnictwa, którzy opowiadają o swojej pasji do złotego trunku. Wśród nich jest łódzki piwowar Borys Banasiak, który prowadzi własny browar rzemieślniczy. - Trzeba łączyć przyjemność i hobby z pracą. Sama znajomość procesu produkcji nie wystarczy, potrzebne są jeszcze udoskonalenia i tajemnicze składniki, które uczynią smak niepowtarzalnym.

Impreza potrwa w piątek do północy oraz w sobotę od godziny 13:00 również do północy. Targi odbywają się w Łodzi po raz czwarty.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką