Logo Radio Łódź

Ogólnopolska Konferencja Dietetyki

Kilkaset osób bierze udział w Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki w Centrum Kliniczno-Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.

(Fot. Paulina Stępień )

Spotkanie skupia się wokół dwóch tematów. Na piątek zaplanowano wykłady o żywieniu w chorobach neurologicznych. Z kolei w sobotę prezentowane będą dobroczynne właściwości niektórych produktów żywnościowych.

 - Porozmawiamy o lnie, który stosowany jest od lat - mówi Kamil Gwozdowski z Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. - Powiemy też o właściwościach awokado czy brokułów.

Ogólnopolska Konferencja Dietetyki odbywa się w Łodzi po raz siódmy i potrwa do niedzieli.

ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU 
ZNAJDZIESZ W DZIALE "WIADOMOŚCI". KLIKNIJ I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką