Logo Radio Łódź

Czlonkowie Blue Cafe w rozmowie o albumie ''Freshair Chillout & Chilli''

Na dwupłytowym wydawnictwie znalazły się największe przeboje grupy w klimatycznych, chilloutowych aranżacjach. O płycie opowiedzieli Dominika Gawęda i Paweł Rurak-Sokal.

Blue Cafe (Fot. Materiały zespołu)

Ja nazywam to wydawnictwo taką płytą pomiędzy płytami. Jest ona swego rodzaju zatrzymaniem, refleksją, czy wręcz kaprysem opartym na niuansach przyznaje Paweł Rurak-Sokal.

Jak dodaje Dominika Gawęda: - Chodziło nam o efekt nowości. Paradoksalnie na tej płycie są po prostu nasze największe przeboje, a jednak brzmi to bardzo świeżo, po prostu inaczej. Piosenki nabrały nowego wymiaru, przekaz poszczególnych kompozycji jest silniejszy. Wszystko dzięki dźwiękom, które otulają poszczególne słowa i nadają im nowego wymiaru.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką