Logo Radio Łódź

Zatrucia pokarmowe w dobie pandemii. Jest ich mniej czy więcej? | Zdrowym Być

Paradoksalnie epidemia koronawirusa wpłynęła na znaczne zmniejszenie zatruć pokarmowych. O wiele częściej myjemy i dezynfekujemy dłonie, a w wielu instytucjach przy wejściu, obok dozownika płynu, czuwa pracownik i pilnuje, aby każda wchodząca osoba z niego skorzystała. Niemniej zatrucia to nie tylko niewłaściwa higiena, ale też spożywanie przeterminowanych produktów czy nieprawidłowa ich obróbka. O szczegółach Dorota Matyjasik.

Posłuchaj i dowiedz się więcej:

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką