Logo Radio Łódź

O owadach w formie... obiadowej | Podręcznik wakacyjny

Prażone pszczoły, chipsy ze świerszczy albo popcorn z chrabąszczy. Sprawdźmy, na jakie owadzie przysmaki możemy natrafić podczas wakacyjnych wojaży.

O tym, które owady można zjeść, w rozmowie z Izabellą Berkowską opowiada dr Radomir Jaskuła, zoolog z Uniwersytetu Łódzkiego. 

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką