Logo Radio Łódź

Zioła w chlebie | Szkiełko i oko

Żywność ma być smaczna, zatem łatwo przyswajalna dla człowieka, ale nie psująca się, czyli niezbyt przyjemna dla drobnoustrojów. Sztuczne środki, tak zwane konserwanty pozwalają usuwać bakterie i grzyby z naszego pożywienia, ale łódzcy naukowcy chcą chemiczne substancje zastąpić naturalnymi.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką