Logo Radio Łódź

Pokrzywa - jak ją stosować, na co się przyda? | Jestem eko

Jest źródłem wielu witamin i minerałów. Można ją pić, zjadać, gotować, przyrządzać ciasta z jej dodatkiem, sałatki i rozmaite koktajle. Najlepiej zbierać ją w maju, ale ponieważ okres wegetatywny mamy w tym roku trochę opóźniony, to właśnie teraz jest dobry moment na jej zrywanie. O zaletach pokrzywy opowiada fizjoterapeutka Ewa Kuchowicz.

(Fot. Marek Kluszczyński - https://atlas.roslin.pl/plant/8134 / wikimedia.org)
ARCHIWALNE ODCINKI PROGRAMU "JESTEM EKO"
ZNAJDZIESZ NA BLOGU AUDYCJI
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką