Logo Radio Łódź

Dzień bez mięsa. Co dietetyk sądzi o wegetarianizmie? | Na dzień dobry weekend

Zmiana nawyków żywieniowych, podobnie jak wielka podróż, zaczyna się od pierwszego kroku. 20 marca obchodzimy Dzień Bez Mięsa, który być może skłoni nas do zastanowienia nad dietą wegetariańską.

O korzyściach zdrowotnych z niej płynących i dostępnych w sklepach zamiennikach białka odzwierzęcego opowiada dietetyk Anna Tomczyk. Rozmawiał z nią Michał Makowski.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką