Logo Radio Łódź

Jak dużo wody potrzeba do produkcji mięsa | Jestem Eko

Przedstawiciel "Vivy" łódzkiej organizacji zajmującej się walką o ochrona prawa zwierząt w rozmowie z Agatą Zielińską zapowiada pikietę pokazującą mieszkańcom Łodzi, jak dużo wody potrzebne jest do wyprodukowania jednego mięsnego burgera. Zdaniem Pawła Frańczuka najprostszy sposób na oszczędzanie wody, to nieprzykładanie się do jej nadmiernego zużywania.

Posłuchaj audycji:

(Fot. Agata Zielińska)

Tyle samo potrzebują rośliny żeby rosnąć

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką