Logo Radio Łódź

Wiem, co jem - solić czy nie solić? I Radioaktywni

Sól powoduje m.in. nadciśnienie tętnicze, miażdżycę i zwiększa ryzyko zachorowania na choroby sercowo-naczyniowe. Mimo, że to wiemy, to nie bardzo potrafimy z niej zrezygnować. Dlaczego warto i gdzie szukać sodu - podpowiada specjalista d/s żywienia, trener personalny - Michał Płachciński.

(Fot. pixabay,com)

czy to znaczy, że powinniśmy wyrzucić z naszej kuchni wszystkie solniczki? 

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką