Logo Radio Łódź

Aplikacja pomoże w ekologicznej produkcji żywności | Szkiełko i oko

Program komputerowy ma wyliczać ślad węglowy dla przemysłu rolno-spożywczego.

(Fot. pixabay.com.pl)

Mówimy nie tyle o ekologicznej żywności, co o ekologicznej produkcji. Zoptymalizowanie zużycia energii podczas procesu produkcyjnego pomoże również w zmniejszeniu kosztów przemysłowych - mówi dr Piotr Milczarski z Wydziału Fizyki i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Łódzkiego.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką