Logo Radio Łódź

Żywność funkcjonalna przyszłością medycyny | Szkiełko i oko

Uniwersytet Medyczny opracowuje produkty żywieniowe dedykowane seniorom.

(Fot. Wikimedia Commons)

Żywność funkcjonalna ma ułatwić przyjmowanie potrzebnych składników odżywczych. Teoretycznie pozwoliłaby na zrezygnowanie z przyjmowanych przez osoby starsze suplementów diety. O projekcie badawczym opowiada prof. Jakub Fichna z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi:

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką