Logo Radio Łódź

Łódzka kuchnia regionalna | Jestem eko

"Łódzka kuchnia regionalna" jest kontynuacją wydanej dwa lata temu książki "Łódzka kuchnia czterech kultur". Tym razem autorki zabierają czytelnika w podróż po przepisach kulinarnych całego województwa. W książce znalazło się 28 przepisów.

Autorskie wersje tradycyjnych potraw przygotowali: Wiesław Bober z restauracji Wzorcownia w Pabianicach, Urszula Czyżak z Lawendowych Term w Uniejowie, Kamil Skrok z Filharmonii Smaku, Sebastian Spychała z Piwnicy Łódzkiej, Szymon Stach z Quale Restaurant, Maciej Kowalski z Restauracji u Kretschmera i Adam Kuty z Galicji. Autorką zdjęć jest Magda Klimczak, łódzka fotografka kulinarna i autorki bloga Dare to Cook. A ilustracje wykonała Ani Świątek, studentka łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką