Logo Radio Łódź

Zielone Smaki Łodzi | Jestem Eko

W dniach 13-15 października szykuje się prawdziwa roślinna uczta - IV edycja festiwalu Zielone Smaki Łodzi. W tym roku impreza odbędzie w się pod hasłem "Awangarda na talerzu".

W planach m.in. konkurs festiwalowy z udziałem 20-u restauracji i kawiarni, warsztaty kulinarne z szefem kuchni restauracji U Kretschmera, warsztaty wegańskiego sushi, spotkanie z wegańskim lekarzem. Finał festiwalu uświetni koncert zespołu Hańba.

Zielone Smaki Łodzi to największa w Łodzi i jedna z największych w Polsce imprez poświęconych kuchni roślinnej. Przez trzy dni łódzcy restauratorzy wspinają się na wyżyny swych kucharskich talentów, by zaserwować festiwalowej publiczności niepowtarzalne wegańskie potrawy w kategorii dania głównego lub deseru. Amatorzy niebanalnych doznań kulinarnych krążą zaś od lokalu do lokalu i w internetowym plebiscycie głosują na swoje ulubione przysmaki. Wydarzeniu towarzyszą warsztaty i spotkania ze znawcami kuchni roślinnej i nie tylko.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką