Logo Radio Łódź

Badania naukowe żywności | Szkiełko i oko

Nasi pradziadowie doskonale wiedzieli jak w racjonalny sposób sterować gospodarstwem rolnym, by przynosiło najwyższe zyski i produkowało najwyższej jakości towary. Niestety system centralnego sterowania zniszczył kulturę agralną Polaków. Teraz naukowcy muszą wymyślić metody, jak doprowadzić do normalności, czyli do smacznych i zdrowych potraw na naszych stołach. Co dziwne, badania naukowe prowadzone są nie tylko w SGGW, ale także w naszej, łódzkiej uczelni technicznej.

(Fot. Marzena Grzelak-Plewińska)
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką