Logo Radio Łódź

Pierogi z pieca a la Aneta Napieralska | Pogotowie kulinarne

Aneta Napieralska jest kucharzem i właścicielką restauracji "Coś dobrego" w Manufakturze. Pierogi z pieca to jej specjalność. Lubi eksperymentować i wymyślać nowe farsze. Pokazała mi jak zrobić cztery rodzaje farszy i opowiedziała też o składnikach ciasta. Nie chciała zdradzać szczegółów bo to jej autorskie pomysły. Ale od czego Wasza pomysłowość i wyobraźnia.

Pierogi z pieca
Do ciasta potrzebna jest mąka, mleko, margaryna, sól i pieprz. No i oczywiście drożdże.
Farsze

Farsz brokułowy - brokuły, mozzarella i cheddar.
Farsz z kaszanką, musztardą i ogórkiem.
Farsz z buraków, orzechów, mozzarelli z borówką
Farsz tzw. bigosowy z kapustą, mięsem i śliwką

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką