Logo Radio Łódź

Spaghetti marchewkowe Katarzyny Szklarek

Zamiast mięsa do spaghetti można dodać startą marchewkę. To dobra propozycja na lato!

Spaghetti marchewkowe w trakcie przygotowań (Fot. Kamila Litman)

To prosty przepis na smaczną, letnią, lekko słodką wersję spaghetti. Katarzyna Szklarek z działu komunikacji Muzeum Sztuki w Łodzi jest wegetarianką, dlatego to propozycja bezmięsna.

Dla czterech osób potrzebny będzie makaron spaghetti, kilogram marchewki, puszka pokrojonych pomidorów, opcjonalnie sos do makaronu (np. typu "napoli"), dwie małe cebule, pół główki czosnku, bazylia i oregano do smaku.

Posłuchajcie, jak przyrządzić spaghetti marchewkowe:

(Fot. Kamila Litman)
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką