Logo Radio Łódź

Ciasto marchewkowe Agnieszki Grzelak - Michałowskiej

Agnieszka jest dziennikarką Polskiej Agencji Prasowej, wcześniej pracowała w Dzienniku Łódzkim. Jej mąż Grzegorz Michałowski jest fotoreporterem PAP. Potrafią razem gotować, świetnie się w tym odnajdują i uzupełniają. Posłuchajcie!!!

ciasto marchewkowe (Fot. Agata Zielińska)

2 szklanki mąki, w szklanki startej marchewki, szklanka cukru, 4 jajka, kostka masła, pół szklanki żurawiny,łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka proszku do pieczenia, przyprawa korzenna, gorzka czekolada roztopiona w kąpieli wodnej i pokruszone orzechy włoskie do posypania ciasta

ciasto marchewkowe (Fot. Agata Zielińska)

Mieszamy najpierw wszystkie składniki suche a potem dodajemy mokre i dalej mieszamy. A potem już tylko na 60 minut do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180-u stopni.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką