Logo Radio Łódź

Czekoladowe muffiny dwóch Julek i Marcinka

Cudowne dzieciaki z Domu w Łodzi przygotowały kolorowe i przesmaczne muffiny. A nad całością czuwały "szefowa kuchni" Anna Wasiak i Marta Libiszowska Jóźwiak.

Czekoladowe Muffiny (Fot. Marta Libiszowska Jóźwiak)

3 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka maślanki, 2 i pół szklanki mąki, pół szklanki oleju, cukier waniliowy, 3 łyżeczki proszku do pieczenia i kilka sporych łyżek kakao, żeby były czekoladowe.

Najpierw mieszamy składniki mokre a potem dodajemy do nich składniki suche i cały czas mieszamy. A potem juz tylko do foremek i do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Czekoladowa babeczka (Fot. Marta Libiszowska Jóźwiak)

Do babeczek dodajemy lukier w ulubionym kolorze i dalej dowolne dodatki, co kto lubi - namoczone wcześniej rodzynki, żurawinę lub drobno pokrojone jabłko, a do posypania orzechy, wiórki kokosowe lub płatki migdałów.

(Fot. Marta Libiszowska Jóźwiak)
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką