Logo Radio Łódź

KREWETKI Z PORAMI A'LA BIEŃKOWSKA

Ewa Bieńkowska rzeczniczka łódzkiego lotniska "poleciała wysoko" przygotowując krewetki z porami i serem a dla tych, którzy nie lubią porów krewetki z oliwą i czosnkiem. Błyskawiczne i smaczne danie!
Składniki:
-dwa średnie pory,
-krewetki duże obrane z ogonków,
-masło do smażenia,
-ser camembert

PRZEPIS

Pokrojone w talarki pory smażymy na masełku, po kilku minutach dodajemy krewetki obrane z ogonków, próżymy na małym ogniu, po 10 minutach dodajemy ser camembert obrany ze "skórki" i delikatnie próżymy jeszcze przez kilka minut.I gotowe!!!

 

I jeszcze krewetki z oliwą i czosnkiem oraz odrobina chilli


WERSJA Z CHILLI I CZOSNKIEM
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką