Logo Radio Łódź

KLOPSY A' LA MICHAŁOWSKI

W pierwszej audycji Grzegorz Michałowski, fotoreporter z zawodu i kucharz z zamiłowania, przyrządził klopsy.

SKŁADNIKI:

- mięso mielone z łopatki i mięso mielone z indyka,
- ostra papryka,
- pieprz wg. uznania,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 jajko,
- bułka tarta.


PRZEPIS
Mięso mieszamy razem z wszystkimi składnikami, bardzo dokładnie. Potem formujemy kuleczki, smarujemy oliwą brytfannę, pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, potem obracamy klopsiki, pieczemy jeszcze 10 minut i gotowe. Podajemy z sosami, pomidorowym, śmietanowym, z sera mascarpone. Smacznego!
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką